Over mij

IMG_7094-1

Wie is Jelte Bosma?

Het vangen van sfeer in een foto, het vastleggen van bijzondere momenten en alles wat echt en puur is, dat is wat mij drijft. Zodat een stukje van de beleving blijft. Ik kan er van genieten wanneer mensen in vervoering raken van een foto die ik heb mogen maken.

Jarenlang had ik al een passie voor fotografie. Sinds 2015 houd ik mij serieus met fotografie bezig. In dat jaar heb ik een opleiding gevolgd aan de Fotovakschool in Apeldoorn. Daar heb ik mijn camera beter leren kennen, geleerd om bewust foto’s te schieten (“op jacht naar echte en pure momenten”) en ben ik vaardig geworden in nabewerking met Photoshop. Fotografie betekent voor mij mooie dingen maken, creatief zijn en daar anderen van laten genieten.

In het dagelijks leven heb ik een baan als manager bij een waterschap. In 1999 ben ik afgestudeerd aan Wageningen Universiteit. Ik heb ca vier jaar als bestuurskundige bij Rijkswaterstaat in Lelystad gewerkt, en ca drie jaar bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat in Den Haag. Sinds 2006 werk ik als manager bij een waterschap. In mijn vrije tijd ben ik steeds blijven fotograferen en in 2014 heb ik de stap gezet naar de Fotovakschool om er nog beter in te worden.

Waar kun je mij voor inschakelen?

Heb je een bepaald beeld in je hoofd om vast te leggen maar weet je niet hoe? Wil je bijzondere momenten laten vastleggen? Wil je een speciale portretfoto, van jong tot oud? Sfeer, emotie, echt en puur? Foto’s om naar te blijven kijken, of het nou portretten, landschappen of voorwerpen zijn… Ik zet graag mijn passie en ervaring in om voor jou een bijzondere plaat te maken. Ik maak graag het verschil tussen een kiekje en een echte foto die ontroert of waarbij je kunt wegdromen. Je kunt mij ook inschakelen om ‘on the spot’ zelf beter met je camera te worden en betere foto’s te leren schieten.

Momenteel richt ik mij op auto-, sport- en portretfotografie. Zodra er herhaling in mijn werk komt wil ik graag weer wat anders ontdekken om beter in te worden. Ik ben ook in te schakelen voor fotojournalistiek, bedrijfsfotografie, evenementenfotografie en bruidsfotografie.

Waar werk ik mee?

Momenteel maak ik o.a. gebruik van de volgende hardware:

  • Canon EOS 5D Mark III
  • Canon EF 17-40 mm f/4.0L
  • Canon EF 24-70 mm f/2.8L
  • Canon EF 50 mm f/1.2L
  • Canon Macro EF 100 mm f/2.8L IS
  • Sigma 70-200 mm f/2.8 EX DG OS HSM
  • Sigma EX 2.0x Teleconverter EX DG APO Canon
  • Manfrotto XPRO statief
  • Light Craft Fader ND Digi Pro-HD 77mm
  • Falcon Eyes Studio Flitsset SSK-3150D

De nabewerking van de opnames doe ik in Adobe Photoshop CS6. Ik vervaardig zelf afdrukken tot maximaal A3+ formaat met een Canon PIXMA iP8750 printer. Om ook af te drukken wat ik op de monitor zie calibreer ik mijn monitor regelmatig met een X-Rite i1Display Pro.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met mij op en je zult vast aangestoken worden door mijn enthousiasme voor fotografie!